Stres je dio naše svakodnevnice. Čak oko 40% evropske populacije je pod konstantnim stresom. Svjetska zdravstvena organizacija stres naziva epidemijom 21. vijeka. U odbrani od stresa naš organizam troši zalihe minerala i vitamina, zbog čega, ukoliko njihov unos nije dovoljan, efekti stresa mogu nadjačati odbranu organizma i prouzrokovati oštećenja i bolesti.

Hrana uglavnom ne obezbjeđuje dovoljne količine mikronutrijenata, posebno u stanju stresa. Zbog toga obabir kvalitetne kombinacije mikronutrijenata i njihov preventivni unos može biti od velike koristi u suzbijanju štetinih posljedica stresa i očuvanju zdravlja, a ortomolekularna medicina daje najbolji odgovor na pitanje kako napraviti dobar balans mikronutrijenata za određenu namjenu. 

Šta je Orthomol Vital? 

Orthomol Vital je dodatak prehrani koji sadrži posebnu kombinaciju prirodnih mikronutrijenata, vitamina (vitamin A, D, E, K, C, B, riboflavin, tiamin, niacin, biotin), minerala (kalcij, magnezij, željezo, cink, bakar, mangan, selen, krom, molibden, jod), fitonutrijenata i masnih kiselina koji svakodnevnom primjenom omogućavaju organizmu da se lakše izbori sa efektima stresa.

Pogodan je za primjenu kod žena i muškaraca koji su svakodnevno pod stresom, osjećaju nedostatak energije, konstantan umor, pospanost, napetost i razdražljivost. U jedinstvenom doziranju, bez kontraindikacija. 

Inovativne formulacije zbog orthomolekularnog principa. Proizveden od kvalitetnih sirovina, na bazi znanstvenih israživanja. Ako želiš znati više o ortomolekularnoj medicini pročitaj tekst na blogu Ortomolekularna medicina.

Kako se koristi Orthomol Vital F?

Sadržaj jedne vrećice promiješajte u 150-200 ml vode dnevno i uzmite sa ili bez tablete i kapsule s obrokom ili nakon njega.

Dostupno pakovanje za 7, 15 i 30 dana u formi praha ili ready-to-go bočica. Proizvod je dostupan na Health Movers online shopu, a dostava za sve narudžbe je BESPLATNA.

Dajte svom tijelu pomoć koja mu je potrebna da se izbori sa izazovima svakodnevnice, ubrzanog života i obavezama koje ne možete izbjeći.  Više o Vitalu pročitajte i u tekstu ZA VIŠE VITALNOSTI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU.