Kada pričamo o Rabenhorstu, pričamo o umijeću stvaranja sokova, jer Rabenhorst je kompanija u porodičnom vlasništvu više od 200 godina, sa isto toliko iskustva u preradi voća i proizvodnji sokova. Pogledaj koji su to Rabehorst sokovi dostupni na Health Movers online shopu.

Organskim uzgojem bave se više od 40 godina uz najviše standarde kvalitete. Danas, kao i prije 200 godina, s posebnom pažnjom obrađuju samo najbolje sirovine, kako bi se stvorio direktni voćni sok ili nektarski proizvod, bez koncentrata. Duga tradicija može imati mnogo prednosti. Jedna od njih je sigurno mogućnost sticanja bogatog iskustva, što olakšava koncentraciju na zaista važne stvari. Stoga su za Rabenhorst temeljne vrijednosti prirodnosti, održivosti i kvaliteta u fokusu svih naših svakodnevnih aktivnosti.

Sve sirovine za izradu Rabenhorst sokova se izlažu procesu nadgledanja, ručno odabrano voće se analizira prema svojim karakteristikama (zrelost, boja, aroma i sl.), uz precizno određen sadržaj fruktoze, kiseline i vitamina. Čisti, direktno ekstrahovani sokovi nastaju samo tokom prvog presanja i sadrže sve ili barem većinu njihovih prirodnih komponenti. Zbog iznimno nježne obrade maksimalno se čuvaju prirodni sastojci, što ih čini savršenim izvorom prirodnog blagostanja. Čisti, direktno ekstrahovani sokovi, zbog ovakve pripreme, često se nazivaju i “majčini sokovi”.

100% prirodan sok je onaj koji se odmah nakon presanja ili neke druge metode prerade pasterizira i puni u sterilizirane boce, sadrži sve “životne” sastojke iz svježih plodova voća i povrća. Tu najprije mislimo na brojne vitamine, minerale, kiseline, ali i najvažniju “živu vodu” iz ćelija voća ili povrća.

Najinteresantnija činjenica vezana za sastav soka je to da je istinski 100% pripremljen iz voća i nije mu dodana čak ni voda, osim one koju ima samo voće ili povrće. Pa je tako, na primjer, informacija da se za jedan sok od brusnice od 330 ml iskoristi tačno 3,5 kg čiste organske brusnice definitivno ostavila sve bez teksta.

Oduštevljenje ljubitelji Rabenhorsta izazvao je i program detoksikacije sa 5-dnevnom dijetom sokovima.

Ovo je na svom blogu objavila Prekardašijan nakon korištenja 5 dnevnog programa detoksikacije Rabenhorst sokovima: “Nakon pet dana bila sam nekoliko kilograma lakša, ali me više obradovalo što nisam osjećala nadutost, budila sam se puna energije i jednostavno osjećala da radim nešto dobro za svoje tijelo.” Sve što te zanima o Rabenhorst dijeti nalazi se u tekstu Rabenhorst 5-dnevna dijeta.

Rabenhorst sokovi su najbolje što priroda može dati.