Za više informacija pogledajte brošuru.

 

Orthomol i-CAre je dodatak prehrani sa biljnim ekstraktima (fitonutrijentima), omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i elementima u tragovima. 

SVE ŠTO TREBAŠ 
Za više snage. Kad je najpotrebnije. 

Šta je Orthomol i-CAre? 

Orthomol i-CAre je dodatak prehrani sa biljnim ekstraktima (fitonutrijentima), omega-3 masnim kiselinama, vitaminima i elementima u tragovima.  

Borba protiv karcinoma obično znači da će se pacijent liječiti hemoterapijom i radioterapijom ili će biti podvrgnut operaciji. Prehrana igra važnu ulogu u tom periodu, kako sa strane unosa dovoljne količine kalorija tako i sa strane unosa mikronutrijenta. Studije su dokazale da mnogi pacijenti oboljeli od karcinoma pate od nedostatka hranjivih sastojaka dokazano je studijama. Razlozi nedovoljne ishrane oboljelih od karcinoma su povećana potreba za mikronutrijentima, nedovoljan unos hranjivih tvari te reducirana apsorpcija hrane. Sve to dovodi do povećane potrebe za komplementarnom nutritivnom terapijom, što je prepoznato i od velikog broja ljekara koji takvu terapiju preporučuju pacijentima.  

Orthomol i-CAre sadrži jedinstvenu kombinaciju biljnih ekstrakata poput resevratrola (ljuska crvenog grožđa), đumbira, paradajza, brokule, kurkume, nara, zelenog čaja te bioflavonoida agruma koji imaju antioksidativno i protivupalno djelovanje. Sastav upotpunjuju omega 3-masne kiseline koje imaju veliku ulogu u regulaciji metaboličkih procesa upalnih reakcija i koagulacije krvi. 

Na kraju, i-CAre sadrži i širok spektar vitamina i elemenata u tragovima koji uklanjanju slobodne radikale, pomažu u zaštiti ćelija i jačanju imunog sistema, štite kožu i sluznice te poboljšavaju energetski metabolizam.   

Kako se koristi Orthomol i-Care ? 

Orthomol i-Care dolazi u formi granulata. Sadržaj vrećice razmutiti u 150 – 200 ml negazirane vode i uzeti uz ili nakon obroka zajedno s kapsulama. Dostupno pakovanje za 30 dana.