Za više informacija preuzmite brošuru. 

 

SVE ŠTO TREBAŠ  Za najbolje godine. Jer želiš da dugo traju. 

Važni mikronutrijenti za hrskavicu i kosti.  
Orthomol arthroplus je dodatak prehrani za posebne medicinske svrhe. Pogodan je za ishranu osoba oboljelih od osteoartritisa.

Kako starimo i što više izlažemo tijelo naporima, hrskavica u zglobovima počinje da se troši što postepeno dovodi do pojave osteoartritisa. Primarno su pogođeni kičmeni stub, kukovi, koljena, ruke i stopala. Danas se osteoartritis smatra jednim od najčešćih medicinskih problema u svijetu, koji poprima razmjere epidemije. Dominatno je oštećenje hrskavice, ali vremenom dolazi do slabljenja misića i pojave upale i bola. Obično su pogođene osobe starije životne dobi, ali često i osobe koje izlažu svoje kosti i zglobove intenzivnim naporima kao što su sportisti, osobe sa problemom gojaznosti, osobe specifičnih zanimanja, te oni koji su ranije imali povrede kostiju i zglobova.  

Svaki pacijent jako dobro poznaje simptome bolova u zglobovima prilikom svakog pokreta. Zglobovi su vrlo osjetljivi i stoga izloženi riziku od trošenja. Zglob je fleksibilna veza između dvije kosti. Kako se dvije zglobne površine ne bi trljale jedna o drugu pri svakom pokretu, prekrivene su zaštitnim glatkim slojem hrskavice, koja se sastoji od glukozamin i hondroitin sulfata, hijaluronske kiseline i kolagna, koji skladište vodu i na taj način djeluju kao „amortizer“. Međutim, budući da tijelo ne može obnoviti hrskavicu, važno je u kombinaciji s vježbanjem na vrijeme pružiti nutritivnu podršku zglobovima. U slučaju artritičnih bolesti zglobova potrebno je više mikronutrijenata, a posebno nutrijenata aktivnih za hrskavicu i kosti.

Orthomol arthroplus je dodatak prehrani koji je namjenjen osobama sa ovakvim problemima.  Sadrži sve prirodne komponente koje pozitivno utječu na zdravlje zglobova i kostiju: glukozamin i hondroitin sulfat, kolagen i hijaluronska kiselina. Također važni su vitamin C, vitamin E i fitonutrijenti kao prirodni antioksidansi koji štite zglobove od „oksidativnog stresa“. Elementi u tragu cink, selen, bakar i mangan kao važne komponente antioksidacionih enzima doprinose zaštiti struktura zglobova. Omega-3 masne kiseline imaju protivupalni uticaj na zglobove. 

Višemjesečnom primjenom ovog preparata dolazi do smanjenja bolova, poboljšanja pokretljivosti zglobova, stabilizacije hrskavične strukture, smanjenja potreba za analgeticima i poboljšanja opšteg zdravstvenog statusa osobe koja ga koristi. Za najbolje godine. Jer želiš da dugo traju. 

Orthomol arthroplus pakovanje sadrži 30 dnevnih doza granulata sa 60 kapsula omega-3 masnih kiselina (ribljeg ulja) koje se nalaze u praktičnim paketićima pripremljenim za svaki dan. Primjena je jednostavna. Otopite jednu vrećicu praha u čaši negazirane vode ili soka i uzmite sa ili nakon obroka uz dodatak 2 kapsule. 

Prirodne sirovine, kompleksnost sastava i dokazana efikasnost čine ovaj preparat premium proizvodom. Za najbolje godine. Jer želiš da dugo traju. 

Orthomol Arthro dostupan je na Health Movers online shopu.