Moderno doba nosi sa sobom brojne negativne aspekte, nezdrava prehrana, aditivi u hrani, uzimanje hemijskih lijekova, nedovoljno fizičke aktivnosti, poslovne obaveze, nedostatak vremena i stalna žurba u obavljanju obaveza, stres – sve je to dio naše svakodnevice. Često pritom zaboravimo na sebe i na svoje zdravlje. Koliko puta ste razboljeli baš kad ste otišli na godišnji odmor ili kad je počeo vikend, odnosno kad ste “stali na loptu”?

Prenosimo članak sa BeautyBay.ba portala – pročitajte njihove savjete.

ORGANIZAM VAPI ZA ODMOROM

Naš organizam je pametan i funkcioniše na najbolji mogući način. Međutim, ako ga forsiramo i guramo preko linije izdržljivosti odbrambenog mehanizma, počet će pokazivati neke znakove urušavanja sistema. Naš organizam zahtijeva ravnotežu. Ako ga pretjerano tjerate da radi, zahtijevat će odmor. Ako vodite sjedilački način života, zahtijevat će kretanje. Ako nemate vremena voditi računa o prehrani, ne unosite hranjive mikronutrijente, odnosno nemate “gorivo” da biste obavljali sve zadaće svakodnevice – važno je pomoći sebi korištenjem dodataka prehrani.

NAJKVALITETNIJI PROIZVODI SU SPOJ PRIRODE I NAUKE

Ali, tržište je prilično zasićeno različitim dodacima prehrani te se često pitamo koje odabrati. Najkvalitetniji su proizvodi koji su spoj prirode i nauke, odnosno proizvodi ortomolekularne medicine, komplementarne vrste medicine koja se bavi održavanjem zdravlja i prevencijom bolesti. Važno je da su biološkog porijekla, što znači da se djelatne tvari određenog proizvoda izlučuju iz biološkog izvora; čisti proizvodi, bez dodatih štetnih, sintetičkih hemijskih tvari.

ORTOMOLEKULARNA MEDICINA

Orthomol su dodaci prehrani bogati sastojcima viših od preporučenog dnevnog unosa i stoga pružaju dobru podršku kod različitih stanja organizma. Sadrže različite količine vitamina i minerala, od karotenoida, aminokiselina, omega masnih kiselina i bioflavonoida. Proizvodi su kompleksne kombinacije mikronutrijenata visokih doza formuliranih za određeno zdravstveno stanje. Vitamini, minerali, mikroelementi, omega masne kiseline, aminokiseline i enzimi nalaze se u Orthomol proizvodima te ulaze u područje ortomolekularne medicine.

Orthomol Vital F je dodatak prehrani s važnim mikronutrijentima za nervni sistem i metabolizam energije, a sadrži magnezij i vitamine B kompleksa za smanjenje umora i iscrpljenosti te omega-3 masne kiseline. Koristiti ga može svaka osoba koja je osjetila hroničan umor i iscrpljenost, nesanicu i problem koncentracije, ima česte infekcije. Orthomol Vital F djeluje preventivno kod kardiovaskularnih poremećaja, podupire rad žlijezda te služi kao potpora ravnoteži u produkciji hormona.

Posebno osmišljen dodatak prehrani  je  Orthomol Vital M, koji sadrži važne mikronutrijente za smanjenje umora i iscrpljenosti kod muškaraca.