Ako želimo postići snažan imunitet, neophodan nam je dobar i balansiran unos vitamina i minerala. Predstavljamo top 7 za tvoj jači imunitet!

1. BioBran

Već nadaleko poznat MGN-3 arabinoksilan, proizvod od shiitake gljiva i rižinih mekinja, prema mnogim je istraživanjima dokazano koristan za podizanje imuniteta. BioBran, poznat i kao Imunobran, jedan je od najmoćnijih prirodnih preparata za podizanje imuniteta čija se djelotvornost potvrđuje već dugi niz godina.

2. Havajska spirulina

Havajska spirulina Pacifica jedan je od najtraženijih dodataka prehrani. Zbog vrijednog nutritivnog sastava spirulina je idealna za prirodno jačanje imuniteta. Ova mikro-alga sadrži vitamin A iz beta karotena, vitamin K, B12, željezo te prirodno prisutne enzime i klorofil.

3. Natrijev askorbat

Nekiseli oblik vitamina C koji je vezan za natrij, mineralnu sol, a dobrobiti su mu jednake kao i kod čistog vitamina C. Kada naš imunitet oslabi ili kada smo bolesni, preporučuje se dodatan unos vitamina C. Poznat je i kao askorbinska kiselina, vitamin topiv u vodi, koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema.

4. Reishi gljive

Dodatna snaga našem organizmu i pomoć njegovoj obrani stiže i iz moćnih gljiva. Najveća potencijalna ljekovita korist Reishi gljive je njena mogućnost da jača imuni sistem ljudskog organizma.

5.Chaga gljive

Izvrsna podrška organizmu pri očuvanju imuniteta i borbi s raznim zdravstvenim izazovima: upale, virusi, holesterol i zdravlje cirkulatornog sistema, gastrointestinalne tegobe, te je dodatak antikancerogenoj terapiji. Čaga jedina sadrži betulinsku kiselinu, te je jedan od najjačih poznatih antioksidansa.

6. Vital sirup za imunitet

Izbalansiran vitaminskom i mineralnom formulom, Vital sirup namijenjen je za odrasle, adolescente i djecu. Za normalno funkcionisanje imunog sistema neophodna je odgovarajuća opskrba vitalnim hranjivim tvarima, a ovaj sirup bogat je cinkom, vitaminom C i D3.

7. Orthomol Immun i Orthomol Junior

Svima već poznati Orthomol proizvodi za jačanje imuniteta. Dodaci prehrani za zdravlje i jak imunitet cijele porodice uz dokazanu efikasnost. Orthomol Immun je dijetetski proizvod za posebnu medicinsku namjenu.