Dnevna krema od ruže pravi je klasik kozmetike Dr.Hauschka. Njeguje i štiti normalnu, suhu i osjetljivu kožu te kožu sklonu crvenilu i proširenim kapilarima (kuperozi).

Šta ima u Dr.Hauschka kremi od ruže?

Količina ruže koju ćete pronaći u svakoj tubici Ružine kreme je fascinantna jer sadrži čak trideset cvjetova ruže. Kvalitetni ekstrakti cvjetova plemenite ruže i plodova divlje ruže harmonizuju i jačaju strukturu kože. Shea maslac, ružin vosak i ulje avokada štite od isušivanja. Sastav sa ljekovitim biljkama, ružom, sljezom i kantarionom, jača kožu i podstiče njenu sopstvenu snagu. Dnevna krema od ruže uspostavlja ravnotežu između masnoće i vlažnosti kože. Dnevna krema od ruže pruža koži njegu koja objedinjuje snagu i nježnost ruže.

Nastala mnogo prije trenda prirodne kozmetike, u fondaciji Wala, rodnom mestu Dr.Hauschka kozmetike, prošla je sve testove vremena, trendova i ukusa, a svoju slavu gradila polako ali sigurno. U tekstu Jedinstvena prirodna kozmetika pročitaj više o kozmetici koja se vraća prirodi i njenim prirodnim ritmovima.

U tzv. “ružinom eksperimentu” dr.Rudolf Hauschka, hemičar,  dobio je prvi put stabilan vodeni biljni ekstrakt  bez alkohola i drugih konzervanasa.  Sačinjen od čistih ružinih latica, svježe ubranih i probarnih, potopljenih u čistu izvorsku vodu,  izloženih naizmjenično ritmovima prirode. Ekstrakt je nazvan “matična tiknktura”.

Doktoru Hauschka je ovakav ekstrakt bez alkohola i danas priprema od raznih biljaka i, naravno ruže, i  okosnica je Wala Dr.Hauschka kozmetike, a možete je naći i u Ružinoj kremi.

Kako djeluje Dr. Hauschka Dnevna krema za lice od ruže?

Uspostavlja ravnotežu između masnoće i vlažnosti, koži pruža njegu koja objedinjuje snagu i nježnost ruže, te daje elastičnost koži. U jesen i zimu Dnevna krema od ruže je dobra zaštita od hladnoće.

Dr.Hauschka dnevna krema od ruže već je više od 45 godina najpopularniji i najprodavaniji Dr.Hauschka preparat za njegu kože. Zbog svojih posebnih svojstava ova brzoupijajuća krema potiče regeneraciju kože i osigurava optimalnu zaštitu normalnoj, suhoj, osjetljivoj i zreloj koži, sklonoj preranom starenju.

Kako koristiti dnevnu kremu od ruže?

Nakon jutarnjeg čišćenja i toniziranja kože Dr. Hauschka kremom za čišćenje i Dr. Hauschka tonikom za lice, ravnomjerno nanesite kremu na lice i vrat. Navečer preporučujemo Dr. Hauschka tonik za lice ili Dr. Hauschka revitalizirajuću noćnu njegu za bezmasnu noćnu njegu. Za zrelu kože prikladna je i dodatna Dr. Hauschka regenerativna njega. Zimi je ružina krema dobra zaštita od hladnoće dok je ružina krema light zbog svoje lagane teksture prikladnija ljeti.