Koža je odraz naše duše. Kako vrijeme prolazi, koža gubi svoju elastičnost, zategnutost i vlagu. Dolazi do smanjenja proizvodnje kolagena i sadržaja hijaluronske kiseline u koži i vezivnom tkivu, što dovodi do vidljivih promjena.

Naša koža stari – ponekad mnogo ranije nego što mislimo. Vanjski faktori kao što su sunce, okolina, pušenje i neuravnoteženost ishrane mogu doprinijeti starenju, ali i unutrašnji faktori kao što su geni, hormoni i nošenje sa stresom. Dobra vijest je da uticaj ovih faktori može biti kontrolisan i suzbijen, s pozitivnim rezultatima.

Predstavljamo vam inovativni napitak ljepote s jedinstvenim kompleksom – Orthomol Beauty

Orthomol Beauty je dodatak prehrani s važnim mikronutrijentima za kožu, kosu i nokte. Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju kože. Vitamin C, vitamin E, cink i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Biotin i cink doprinose održavanju normalne kože. Selen, biotin i cink doprinose održavanju normalne kose. Selen i cink doprinose održavanju normalnih noktiju.

Odabrani sastojci poput kolagena, hijaluronske kiseline i koenzima Q10, daju našoj koži podršku iznutra i omogućavaju joj da zrači ljepotom. Kolagen i hijaluronska kiselina ključni su za snagu i sadržaj vlage u koži i vezivnom tkivu. Orthomol Beauty kombinira ove dvije ključne tvari s drugim važnim mikronutrijentima za kožu, kosu i nokte. Uravnotežena kombinacija ovih sastojaka posebno je prilagođena potrebama kože. Osim kolagena i hijaluronske kiseline, Orthomol Beauty sadrži i jedinstveni kompleks fitamin-Q10, kombinaciju esencijalnih vitamina i koenzim Q10 s fitoekstraktima masline. Polifenoli sadržani u ovom fitoekstraktu su vrijedni fitonutrijenti koji štite drvo masline od štetnih faktora kao što su UV zračenje i toplina, koji potiču stvaranje radikala kisika. Ovo je savršeno zaštitni mehanizam i jedan je od razloga zašto maslina i živi tako dugo.

Orthomol Beauty je klinički testiran od strane nezavisnog Instituta za dermatologiju (Dermatest, Njemačka) i dostupan u pakovanjima od 7 i 30 dnevnih doza.

On predstavlja dodatnu podršku vašoj ljepoti – Uzmite sadržaj jedne bočice spremne za piće (= dnevna porcija) svaki dan, sa ili nakon obroka. Prije upotrebe dobro protresite. Preporučujemo redovnu upotrebu na duži period jer organizmu su svakodnevno potrebni mikronutrijenti.