Imunološki sistem raste sa svojim odgovornostima i svaka faza života postavlja svoje zahtjeve pred ovu prirodnu odbranu. Potrebno je mnogo godina da djeca razviju svoj imunološki sistem. Zatim, kako život napreduje, odbrambene snage tijela moraju se nositi sa stalnim nizom novih izazova (kao što su bolesti, fizičko naprezanje i stres). Kasnije, naš imunološki sistem takođe doživljava i svoj proces starenja – naša zaštita gubi na snazi. Pročitajte 5 uzbudljivih činjenica o imunološkom sistemu.

Dobra vijest je da možemo učiniti puno za održavanje jake imunološke odbrane.

Sama složenost zadataka koje obavlja imunološki sistem znači da se oslanja u velikoj mjeri na dovoljnu količinu mikronutrijenata. Stoga mu je potrebno pružati adekvatnu podršku za sveobuhvatniju i kompletniju odbranu organizma.

Ako želimo postići snažan imunitet, neophodan nam je dobar i balansiran unos vitamina i minerala. Mnoge studije su pokazale da uobičajenom ishranom, koja obiluje mastima i šećerima, unos mikronutrijenata je minimalan. Osim toga, upitan je i kvalitet namirnica koje danas koristimo u ishrani. Zbog svega toga neophodan je dodatni unos vitamina i minerala kroz dobro balansiranu suplementaciju, posebno u periodu infekcija. Unos jednog vitamina ili minerala je praktično bez ikakve koristi, jer je našem organizmu potrebno mnogo više.

ORTOMOLEKULARNA MEDICINA se bavi proučavanjem vitamina i minerala i daje nam odgovor na pitanje kako i u kojim dozama ih treba kombinovati, kako bi postigli maksimalnu efikasnost.

ORTHOMOL IMMUN sadrži sve neophodne antoksidanse, minerale, fitonutrijente, u pravim dozama i pravom balansu, kako bi postigao maksimalnu efikasnost i pružio maksimalnu podršku immunom sistemu u prevenciji i borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Pogodan je kod akutnih i hroničnih infekcija (prehlada, gripa, dugotrajne urinarne infekcije, HPV, HIV infekcije), hroničnih pacijenata, starijih osoba, poslije intervencija i hemioterapije. Sadrži važne mikronutrijente za imunološki sistem kao što su: vitamin C, vitamin D, cink, selen, bakar, folna kiselina, vitamin A, vitamin B6 i vitamin B12, a svi oni doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

Orthomol Immun

ORTHOMOL JUNIOR C PLUS je namijenjen za podršku još nerazvijenom imunom sistemu djece. Posebna kombinacija mikronutrijenata u visokim dozama, može obezbijediti adekvatnu pripremu organizma za sezonu virusnih infekcija, ali i suzbiti infekciju ukoliko je već došlo do pojave simptoma. Posebno je pogodan za djecu sa ponovljenim, čestim, repiratornim infekcijama, kao i kod djece u akutnim fazama bolesti. Idealan je za prevenciju virusnih infekcija kod djece u kolektivu. Dokazano smanjuje učestalost, trajanje i intenzitet infekcija (kao što su infekcije uha ili prehlada), smanjuje upotrebu antibiotika.

ORTHOMOL JUNIOR OMEGA PLUS je dodatak ishrani za djecu koji sadrži idealnu kombinaciju mikronutrijenata važnih za normalan kognitivni razvoj (omega-3 i omega-6 masne kiseline, željezo, cink, magnezijum, vitamini B kompleksa, te vitamin E i C). Posebno važnim za razvoj moždanih funkcija smatraju se omega-3 masne kiseline, kao gradivne jedinice ćelijskih membrana. Djeci prilagođen, inovativan oblik davanja (meke bombone s okusom voća).

Uz Orthomol. Spremni. Za život.