Kids Vitadigest je dodatak prehrani posebno formulisan za tretman probavnih tegoba kod djece iznad 6 mjeseci starosti.

Probavni sistem djece u punom je razvoju, pa je važno da mu pružimo svu potrebnu potporu. Tokom djetinjstva vrlo je česta pojava da djeca pate od probavnih smetnji uzrokovanih nezrelošću njihovog probavnog sistema. Jasno je da, ukoliko je bakterijska flora u dobrom stanju, od toga će imati korist i imunološki sistem djeteta jer je to prva linija obrane od bolesti.

Kontinuirani kontakt ovih korisnih bakterija i imunološkog sistema potiče njegovo sazrijevanje u ranim fazama života i djeluje kao jedan kontinuirani trening koji ga održava u dobroj formi kako bi se učinkovito borio protiv uzročnika bolesti.

Kombinacija tri bakterijska soja prisutna u ljudskim crijevima (Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium longum) pomaže u repopulaciji korisne crijevne flore. Kids Vitadigest je dodatak prehrani posebno formulisan za tretman probavnih tegoba kod djece iznad 6 mjeseci starosti, koji sadrži upravo ove 3 vrste korisnih bakterija. Sadržaj tablete je otporan na pH stomačne kiseline, time i visokodjelotvoran.

Primjena je jednostavna uz jednu tabletu za žvakanje dnevno. Preporučuje se upotreba neposredno prije obroka. Za djecu mlađu od 4 godine smrviti pola tablete dnevno i pomiješati u hranu ili sok.

Pomaže u obnavljanju ravnoteže crijevne flore i odbrani organizma djeteta, te se preporučuju kod sljedećih stanja:

  • kolika/grčeva
  • proliva (posebno onih koji su u vezi sa primjenom antibiotika kod djece)
  • povremenih zatvora kod djece
  • sezonskih alergija
  • atopijskog dermatitisa
  • nezrelosti crijevne flore

Kids Vitadigest se može pronaći u pakovanju od 15 i 30 tabletica za žvakanje. Sa ukusnom aromom vanilije.

Da i oni najmanji i najosjetljiviji stomačići funkcionišu besprijekorno pobrinuo se Kids Vitadigest, jer zdrava crijevna flora znači zdrav imuni sistem.

Potražite u bolje opremljenim apotekama ili na našem Health Movers online shop-u.