Nakon prvog kongresa koji je održan prošle godine i koji je bio veoma značajan za sve učesnike, ukazana je potreba za dodatnom edukacijom te razmjenom znanja i iskustava na međunarodnom nivou.

Udruženje pacijenata s alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom, registrovano na nivou BiH, zajedno sa specijaliziranim zdravstvenim medijem klinika.ba organizuje drugi po redu AAA Kongres. Sve učesnike očekuje izuzetno bogat program s velikim brojem eminentnih predavača iz zemlje i inostranstva.

Naš partner Pharma Maac je ponosni sponzor drugog kongresa AAA – Alergije, Astma, Atopijski dermatitis sa Latopic proizvodima.

“Uspjeli smo uvrstiti BiH među zemlje koje posvećuju kontinuiranu pažnju unapređenju znanja zdravstvenih radnika i pacijenata na polju atopijskih bolesti. Naime, ovogodišnji drugi po redu AAA Kongres smo doveli na zavidan nivo, a zahvaljujući stručnom odboru i timu internacionalnih predavača i vodećih svjetskih stručnjaka iz zemlje i regiona”, navodi se u saopštenju udruženja.

Neki od predavača na Kongresu su prof. dr. Paul Turner sa Imperial Univerziteta u Londonu, Prof. dr. Adnan Čustović sa St Mary’s Campus Medical School iz Velike Britanija, a koji je istovremeno predsjednik Stručnog odbora AAA Kongresa.

Drugi AAA Kongres će se održati online od 28. do 30. maja, a okupit će preko 400 ljekara iz zemlje i regiona te 200 pacijenata u trećem danu Kongresa.