Uporedo s nastankom BeautyBay portala, pokrenut je projekat BeautyBay Award 2021, sa željom i ciljem otklonjenja nedoumice po pitanju najboljih proizvoda za njegu kože. U sarajevskom Golf Klubu, u četvrtak, 1. jula, održan je prvi beauty event – BeautyBay Award 2021.

BeautyBay Award je okupio renomirane svjetske dermokozmetičke brendove, među kojima su Avene, Bioderma, Dr. Hauschka, Orthomol, Rilastil, Uriage, Vichy i Weleda, i stručni žiri – vrhunske bh. stručnjake iz dermatologije koji su testirali njihove proizvode. Iako se možda ne čini tako, žiri, koji čine mr. sc. Tamara Jovović Sadiković, mr. sc. Alma Prtina, dr. Vesna Stanojević, dr. Samra Šoškić i dr. Kerim Alendar, imao je veoma zahtjevan zadatak. Među visokokvalitetnim i premium proizvodima navedenih brendova trebalo je odabrati najbolje u nekoliko kategorija. Zahvaljujući profesionalnosti, nepristrasnom mišljenju i, nadasve, iskustvu u struci članova žirija, nakon nekoliko mjeseci saznalo se koji proizvodi su ponijeli titulu BeautyBay Award 2021.


Među prisutnim na BeautyBay Awardu 2021 bilo je gostiju iz cijele regije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, ljubitelja vrhunske dermokozmetike i predstavnika brendova. Golf Klub je za ovu priliku pretvoren u istinsku oazu ljepote, gdje su prisutni mogli uživati u novitetima te doznati sve o proizvodima omiljenih brendova.

Zahvaljujemo organizatoru na odličnoj gala zabavi i svim prijateljima projekta, sponzorima koji su omogućili realizaciju prvog BeautyBay Awarda 2021.