Pitali smo trudnice da podijele sa nama svoje iskustvo korištenja Orthomol Natala. Hvala Iva Ljiljić što si sa nama podijelila ovaj tekst.

“Trenutno sam u 8. mjesecu svoje prve trudnoće, a Orthomol Natal koristim od drugog mjeseca. Iako je moja doktorica preporučila neke druge prenatalne vitamine, na nagovor prijateljica, ipak sam se odlučila za Orthomol. Obzirom da sam i sama zdravstveni radnik, zanimalo me koje su razlike među svim prenatalnim vitaminima na našem tržištu i zašto mi baš svi preporučuju Orthomol Natal?

Naišla sam na informaciju da su vitamini i minerali u sastavu Orthomola najiskoristiviji, tj.da ih trudnice gotovo u potpunosti metabolišu i iskoriste, kako bi nadoknadile sve ono što može nedostajati. Kod drugih vrsta prenatalnih vitamina i suplemenata to često nije slučaj, tj.iskoristivost je puno manja. Kada sam pitala svoju doktoricu da li je u redu da ipak koristim Orthomol Natal umjesto vitamina koje je ona preporučila, dala mi je zeleno svjetlo i potvrdila da je to svakako najbolji preparat za trudnice na našem tržištu.

Mnogi su me pitali da li je komplikovano koristiti Orthomol Natal, jer u jednoj dozi dođe prašak za rastvor i 3 tabletice. Meni uopće nije, rastvor je ukusan, pijem ga uz doručak zajedno s tabletama.

Kroz cijelu trudnoću nikad nisam imala probavne probleme, ni mučnine, ni opstipaciju i smatram da je to upravo zahvaljujući probiotiku iz Orthomola. Orthomol Natal mi pomaže da kontrolišem ishranu, jer znam da u jednoj dozi imam sve što je potrebno meni i bebi. Nemam potrebu da se prejedam voćem i drugim namirnicama kako bih nešto nadoknadila. Zahvaljujući takvom načinu razmišljanja, moj porast tjelesne težine je optimalan, dobro se osjećam i lako se krećem. Još bih naglasila da se kroz cijelu trudnoću nisam zarazila infekcijom Covid-19, iako sam po zanimanju stomatolog i u jednom periodu su svi moji kolege na poslu, i mnogi pacijenti, bili pozitivni. Zato Orthomol Natal planiram nastaviti i koristiti i u periodu dojenja.”