Jedinstveno ulje sa tri praktične upotrebe: njega bebine kože, čišćenje pelenske zone i masaža bebe. Iz generacije u generaciju, roditelji i babice mogu da se oslone na Weleda Ulje za bebe od nevena, bez dodatih mirisa, formulisano sa ekstraktom organskog nevena i uljem susama. Ulje za bebe od nevena proslavilo je 60. rođendan 2019. godine.

Novorođenčetu je potrebna toplota i sigurnost čim stigne na svijet. Kada se beba rodi, njena nježna koža još nije u potpunosti razvijena. Premda je pet puta tanja od kože odraslih, ona već od prvog dana po rođenju ima važan zadatak: da zaštiti organizam novorođene bebe od okoline. Koža, takođe, služi kao granica između spoljnjeg i unutrašnjeg svijeta. Dobra njege je, zato, veoma važna za pravilan razvoj bebine kože.

Kada se beba rodi, njena nježna koža još nije u potpunosti razvijena.

Pozdrav novorođenčetu uz biljno ulje

Prema antorpozofskom stanovištu, bebe postepeno ovladavaju svojim tijelom tokom prve godine života. One primjećuju okruženje svojim čulima, uče da razlikuju sebe od ostatka svijeta. Koža bebe nije zrela poput kože odraslih. Zbog toga sastojci u proizvodima za njegu bebine kože moraju biti prilagođeni posebnim potrebama takve, delikatne kože. Nježno uljenje bebine kože ili blaga masaža puna ljubavi podržaće razvoj bebine kože i pomoći djetetu da bolje razumije sopstveno tijelo. Masaža će, takođe, ojačati vezu između roditelja i djeteta. Ona bebama daje osjećaj stabilnosti i sigurnosti – tako da, doslovno, mogu da se osjećaju dobro u svojoj koži. Bebama je potrebna toplota i sigurnost kada stignu na svijet.

Zašto su biljna ulja tako posebna?

Biljka posredstvom fotosinteze preobražava energiju sunčeve svjetlosti u materije, kao što su šećeri, koji se potom preobražavaju u lipide i skladište u sjemenu biljke. Drugim riječima, biljke apsorbuju svjetlost. Sjeme i koštice biljaka pod pristikom oslobađaju ulje koje mi koristimo. Weleda je oduvijek koristila ulje susama pri formulisanju Ulja za bebe od nevena (bez mirisa). Ulje susama sadrži prirodne antioksidanse poput vitamina B. Ono se lako apsorbuje u kožu i pruža podršku stvaranju njene prirodne barijere.

Weleda Ulje za bebe od nevena (bez mirisa), nastalo je 1959.godine, te više od 60 godina dokazano djeluje u njezi beba

Svojim žutim do tamno narandžastim laticama, neven je prava zamka za sunce. Od juna do kasne jeseni, njegovi blistavi cvjetovi okreću se ka suncu. Tokom ovog dugog perioda cvjetanja snažni razvoj biljke teče neometano – što je znak velike vitalnosti nevena. On upija sunčevu svetlost i toplotu, transformirajući ih u osnažujuće, zaštitne i obnavljajuće snage koje su od posebne vrijednosti za njegu nježne, oštećene ili iritirane kože.

Neven štiti nježnu bebinu kožu, a njegova vitalna snaga odmah po primjeni umiruje svako crvenilo. Nježno, hranljivo ulje mnogo je bolje rješenje i za čišćenje kože umjesto pjenušavih supstanci koje mogu da dodatno iritiraju kožu.

Ulje za bebe od nevena – nekada i sada

Već generacijama babice i roditelji cijene i vole Ulje za bebe od nevena zato što je jednostavno i djelotvorno.