Prenosimo članak sa BeautyBay portala, recenzija o korištenju novih Dr. Hauschka losiona za lice.

Svaka žena, bez obzira na to koliko je upućena u skincare svijet i prati njegovu ponudu i novitete, sasvim sigurno ima bar jednu kremu za lice koju smatra idealnom za svoju kožu. Ali, ima i onih koje su u stalnoj potrazi za proizvodom koji će odgovoriti na apsolutno sve zahtjeve kože, što se ponekad čini kao nemoguća misija. Među “otežavajućim okolnostima” su specifične potrebe kože, pogotovo ako je u pitanju problematična ili osjetljiva, mnoštvo kozmetičkih brendova i proizvoda te, naravno, naše želje i visoka očekivanja.

Brojni brendovi kreirali su multifunkcionalne proizvode koji ispunjavaju više zadataka, a među njima su tri dnevna losiona kultnog brenda Dr. Hauschka. Dva su u potpunosti nova, a revitalising day cream postao je revitalizirajući dnevni fluid, čija je formula ostala ista i jednako efikasna.

S oduševljenjem smo prihvatili testiranje uravnotežujućeg dnevnog fluida i umirujućeg dnevnog fluida, te imajući u vidu da nije preporučljivo korištenje više različitih dnevnih fluida, u redakciji smo testiranje rasporedili prema odgovarajućem stanju kože. Rutinu smo upotpunili Dr. Hauschka kremom za dubinsko čišćenje lica, koja je već dugi niz godina must have proizvod.

Svi novi dnevni Dr. Hauschka fluidi nose NATRUE certifikat potpuno prirodnog proizvoda. Ne sadrže sintetičke mirise, boje, konzervanse, mineralna ulja i silikone.

Fluidi su svilenkaste teksture, štite kožu tokom cijelog dana, brzo se upijaju nakon nanošenja i idealna su podloga za make up. Koži pružaju optimalnu ravnotežu, umirenje ili aktivaciju, zavisno od toga koji izaberete, kreirani su kako bi odgovorili na individualne potrebe kože.

SNAGA BILJAKA

Sve Dr. Hauschka proizvode karakterizira nevjerovatna snaga biljaka, što je slučaj i sa dnevnim fluidima.

Uravnotežujući dnevni fluid uravnotežuje mješovitu kožu sklonu masnoj T-zoni i mrljama. Sadrži antilis, snažnu biljku koja ima uravnotežujući efekat na masnu T-zonu, poljsku preslicu koja jača i strukturira kožu, i dragoljub koji djeluje osnažujuće i protivupalno.

Umirujući dnevni fluid umiruje osjetljivu kožu sklonu crvenilu, smanjuje iritacije kod kože sklone proširenim kapilarima (kuperoza). Najvažniji sastojci su plod divlje ruže, čiji ekstrakt osnažuje i hrani, zatim ekstrakt boražine koji jača i omekšava kožu, te vrkuta koja osnažuje kožu i daje joj ujednačen izgled.

NAŠI UTISCI NAKON KORIŠTENJA DR. HAUSCHKA FLUIDA

Najprije o pakiranju, veoma je praktično, s pumpicom, što olakšava upotrebu i doziranje. Svaki fluid, zavisno od sastojaka koje sadrži, ima specifičan veoma intenzivan miris, teksture su veoma lagane, trenutno se upijaju.

Umirujući fluid idealan je za smirivanje iritirane kože, smanjio je postojeće crvenilo, nije prouzrokovao dodatnu iritaciju, te ne stvara osjećaj težine i masnoće. Uravnotežujući fluid ispunio je sva očekivanja, efikasno je matirao T-zonu, nije isušio suhe dijelove lica, a koži je pružio potrebnu ravnotežu zahvaljujući formuli koja se trenutno upija. Idealan je ako imate mješoviti ili masni tip kože više, cijelo lice će biti dovoljno hidrirano, bez nepoželjnog sjaja, a poslije izvjesnog vremena koža lica počne se i pročišćavati.

WE LOVE IT

Kako novi dnevni Dr. Hauschka fluidi i njeguju kožu tokom cijelog dana, a i sjajna su podloga za make up, te koža izgleda mnogo svježije i zdravije – postat će obavezni u našoj jutarnjoj skincare rutini. 

Dr. Hauschka proizvode možete pronaći u bolje opremljenim apotekama, te na online shopu HealthMovers.ba, a uz kod beutybay.ba ostvarujete dodatnih 10% popusta.