“Race for the cure”- Trka/Šetnja za ozdravljenje se trinaesti put održava u BiH, a cilj joj je osnaživanje zdravlja žena, podizanje svijesti o karcinomu i promovisanje ranog otkrivanja bolesti.

Race for the Cure je veliko slavlje života. Za svakog od nas to simbolizuje nešto posebno. Ove godine ponovo ujedinjujemo snage i trčimo/šetamo za zajednički cilj šaljući snažnu poruku optimizma “Zajedno možemo biti jači od karcinoma dojke”.

Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.

Organizacija Think pink – zajedno smo jedno će live prenosom u nedjelju 3.oktobra u 12h obilježiti kraj kampanje i uključenjima iz cijele BiH poslati poruku zajedništva.

Iako se život u nekim segmentima poprilično normalizirao u odnosu na početak pandemije ona još uvijek nije gotova i mi kao organizacija koja se bavi zdravljem osjećamo odgovornost da upravo sigurnost svih učesnika stavimo na prvo mjesto. Na to nas obavezuju i važeće preporuke koje smo dobili od epidemioloških službi i ostalih nadležnih institucija. Masovno okupljanje na jednoj lokaciji neće biti moguće te pozivamo sve timove da u svojim lokalnim zajednicama taj dan šetaju i trče za život. Nadamo se da će ovo biti posljednja godina u kojoj imamo ograničenja u organizaciji velikog eventa na kakve smo navikli u godinama prije pandemije, ističu organizatori.

Naš partner Pharma Maac je ponosni sponzor ovog projekta.