To je dan koji svi željno iščekuju, ali mame žele da porođaj prođe bez pucanja kože i rana na njihovom tijelu. Tokom poroda međica (perineum) mora izdržati jake napore, stoga se trudnicama od 34. sedmice trudnoće savjetuje masaža koju treba svakodnevno ponavljati u trajanju od 5 do 10 minuta. Rezultat je rastezanje i opuštanje perineum područja, zbog čega se smanjuje mogućnost neželjenih posljedica, pa je i oporavak nakon poroda brži i lakši.

Redovno korištenje Weleda ulja za masažu međice i masiranje perineum područja održava kožu elastičnom i mekom. Sadrži blaga etirična ulja muškatne kadulje i ruže, posebno pogodna za ovo osjetljivo područje, dok ulje badema i pšeničnih klica, bogatih vitaminom E, povećavaju elastičnost tkiva, čine kožu opuštenom, elastičnom i pripremaju je za porođaj. Masažom se potiče cirkulacija u tkivu, pa tako i njegova mekoća.

Uputstvo za primjenu:

  1. Nanesite ulje uzduž vanjskih stidnih usana (Labium) i između vagine i anusa. Stavite vrh palca u vaginu i masirajte kružnim pokretima unutrašnje i vanjske predjele međice, kao na imaginarnom satu, između brojeva 3 i 9.

2. Masirajte sa pojačanim pritiskom oko 2 minute.

3. Stavite cijeli palac u vaginu i prilikom izdisaja rastegnite tkivo u pravcu anusa. Ponavljajte isto više puta.

4. Rastežite međicu pomoću palca ka unutra i vani. Ponovite iste pokrete kao na imaginarnom satu, između brojeva 3 i 9. Osjetit ćete zatezanje i otpor zatezanju, što ne bi trebalo biti bolno.

Dodatni savjet:

Najbolje koristiti nakon kupanja i pražnjenja bešike. Postavite se u udoban, opušten položaj. Navlažite palac Weleda Uljem za masiranje međice i nježno prelazite preko tkiva vodeći računa da masaža nije bolna.