Apotekari su svakodnevno u kontaktu s brojnim pacijentima koji traže pomoć u vezi sa tegobama osteoartritisa. Obično su to osobe starije životne dobi, ali često i osobe koje izlažu svoje kosti i zglobove intenzivnim naporima kao što su to sportisti, osobe sa problemom gojaznosti, osobe specifičnih zanimanja, te oni koji su ranije imali povrede kostiju i zglobova.

Uloga apotekara u savjetovanju ovakvih pacijenta je od iznimne važnosti, kao i uvođenje dodataka prehrani u tretman ovog specifičnog stanja.

Skelet čovjeka sadrži više od 200 kostiju različitih veličina, oblika i mogućnosti opterećenja. Ipak, kosti nisu to što odlučuje o našim pokretima. Za to su odgovorni zglobovi.

Na žalost, kako starimo i što više izlažemo naše tijelo naporima, hrskavica u našim zglobovima počinje da se troši što postepeno dovodi do pojave osteoartritisa. Primarno su pogođeni kičmeni stub, kukovi, koljena, ruke i stopala. Osteoartritis uzrokuje bol, ukočenost i počinje smanjivati ​​pokretljivost zgloba.

Ako patite od osteoartritisa, trebali biste razmotriti korištenje dodatka prehrani Orthomol Arthroplus koji je posebno formulisan za tretman osteoartritisa i problema smanjene pokretljivosti zglobova.

Orthomol Arthroplus sastoji se od mikronutrijenata koji pomažu u očuvanju zdravlja zglobova i ublažavanju simptoma bola i ukočenosti povezanih sa osteoartritisom.

Pažljivim nadzorom prehrane i svakodnevnom primjenom Orthomol Arthroplus-a moguće je upravljati bolnom upalom i nelagodom vezanom za osteoartritis.

Orthomol Arthroplus pakovanje sadrži 30 vrećica i 60 kapsula koje se nalaze u spremnicima pripremljenim za svaki dan. Primjena je jednostavna. Otopite jednu vrećicu praha u čaši negazirane vode ili soka i uzmite sa ili nakon obroka uz dodatak 2 kapsule.

Za Health Movers: Mr. sc Dženana Klepo mr. ph