MED TRUST je kompanija koja se bavi proizvodnjom preparata za dijabetes – pod brendom Wellion i jedni su od vodećih kompanija koje pružaju brigu o dijabetesu u Evropi. 

Njen osnivač je Werner Trenker. Med Trust je osnovan 1997. godine, a postao je renomirani proizvođač aparata za mjerenje glukoze u krvi i ostalih proizvoda za dijabetičare kao jedina kompanija iz Austrije. Centrala kompanije nalazi se u März-u – Austrija, sa podružnicama u Bugarskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Grčkoj, Češkoj, Ukrajini, Slovačkoj, Sloveniji, Portugalu, Holandiji i Hrvatskoj. Med Trust proizvodi su danas dostupni u više od 60 zemalja širom svijeta preko svojih podružnica i distributera . Kompanija posjeduje ISO certifikate: ISO9001 i ISO13485. 

Strateški se razvijaju u 3 smjera:  

  • Proizvođač proizvoda za ljudsko zdravlje – Wellion linija 
  • Proizvođač proizvoda za životinjsko zdravlje – Wellion vet linija i 
  • Ponuđač usluga za pacijente i partnere 

Odlikuju se velikim iskustvom i stručnošću u poslovanju, kao i fleksibilnošću prema svojim partnerima i krajnjim korisnicima. Svi proizvodi su izuzetno inovativni, visoko kvalitetni te za neke od njih posjeduju prestižne evropske nagrade. Specifični su po tome što u svome portfoliju imaju sve proizvode za dijabetičare, a osnovni cilj i jeste zadovoljavanje potreba krajnjih korisnika – dijabetičara. 

Više o našem partneru, kao i svim proizvodima pronađite na http://www.wellion.ba/bs/