Prvo da kažemo da biste trebali uvijek na neki način da ulažete u sebe, da budete bolja osoba, bolji u poslu, efikasniji, da proširite svoje mentalne vidike.

Kada sve to uzmete na papir, koji procenat Vašeg ulaganja ide u zdravlje, u bolju ishranu, u edukaciju o ishrani, u trening, bolji oporavak? Na zapadu ljudi sve više postaju svjesni toga i prebacuju dio ulaganja u svoje zdravlje.

Kako mi stojimo sa tim? Je li nam bitno da živimo sa više energije, zdraviji, sa boljim imunitetom? Više snage, kondicije, funkcije, života u nama i u narednim godinama?

Razmislite o tome malo. Da li želite u sebe uložiti i svoje zdravlje na vrijeme i živjeti kvalitetniji i sretniji život, ili čekati momenat da ˝uložite˝ u ono što Vam doktor kaže? Izbor je na Vama, budite pametni i na kraju krajeva svi ćemo mi da odgovaramo za svoje izbore u budućnosti.

Govorim ovo jer gledam trend prema kojem idemo i koji nam ne ide u prilog kolektivno, ali i individualno. Možda prvo trebamo raditi na tom individualnom, pa onda svojim primjerom pomoći i drugima.

Znate kako je nekada ljudima potreban ˝reality check˝ da ih neko lupi po glavi da shvate neke stvari? Ako nama kao ljudima ove planete, situacija sa koronavirusom nije reality check da se pokrenemo, budemo aktivniji, zdraviji, razmišljamo pozitivnije i bolje se hranimo, onda ne znam…

Izaberite da uložite u sebe, uložite u neki vid fizičke aktivnosti, da li to bila oprema za kućni trening ili članarina za gym. Kada je hrana u pitanju, uvijek gledajte ako je nešto domaće i kvalitetnije, bez obzira što je skuplje, ako uložite u neke osnovne suplemente koji će Vam držati imunitet na višem nivou, to je uvijek pametno ulaganje, uložite i u stvari koje volite i nek Vam one budu antistres i nešto u čemu uživate. Imate jedno tijelo za cijeli život, nemojte dozvoliti da ne napravite najbolje moguće za njega i sebe.

Vaš coach
Džemo 💙