“Ideja o pokretanju Festivala došla je spontano. Zdrava ishrana je izuzetno bitna, kao i njega prema cjelokupnom organizmu na fizički, mentalni i emocionalan način. Festivalom zdravlja, želimo istaknuti važnost kvalitetne prehrane i jakog imunološkog sistema, ispravan i kvalitetan pristup psihi, emociji i tijelu”, riječi su Maje Pilav osnivačice Bistroa Zdravo.

Festival zdravlja se održao u subotu 12.12.2020. godine od 10:00 sati do 20:00 sati u Bistrou Zdravo i pridruženom prostoru “Košnica”.

Bogata izlagačka ponuda, cjelodnevni edukativan i zabavan sadržaj, te dvije radionice zdrave hrane za posjetitelje upotpunili su prvi Festival zdravlja. Izlagači su bili: Biona – zdrava organska hrana, Studio 59, Young Living eterična ulja, Beeluv cosmetics, Ingea bio, Gea heal, Weleda, Alisa Teletović – slikarica, Rebecca Teclemariam – unikatni nakit

Weleda prirodna kozmetika je uzela učešće na Festivalu, ali tu nije kraj – od sada Weledine vegan proizvode možete i kupiti u Bistrou Zdravo.

Prihod od ulaznica donirao se u dobrotvorne svrhe predstavnicima Roditeljske kuće, Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka.

Vidimo se uskoro na nekoj novoj aktivnosti.