Biti majka, lijepa, njegovana i uspješna poslovna žena izazov je s kojim se brojne žene svakodnevno suočavaju, a koji nerijetko i ne ostavlja puno vremena za posvetiti sebi. S druge strane, postoje i žene koje ostavljaju dojam kao da im baš sve tako lako polazi za rukom te u svakom trenutku izgledaju apsolutno besprijekorno. Pravi primjer je Elma Nenadić.

Ko je zapravo Elma i kako se našla u svijetu ljepote?

– Uloge koje nam život dodjeljuje nisu tu da bismo im robovali nego da u datom trenutku damo najbolje od sebe. Nauk i znanje dolaze iz iskustva, a prihvatiti prolaznost uloga nam osigurava temelj za napredak. Tako se iz dosadašnjih uloga, koje nisam uvijek svojevoljno birala, izrodila strast te se, uz konstantnu želju za poslovnim napredovanjem i ostvarenjem, pretvorila u životni projekat.

Pokrenuli ste BeautyBay, kako je nastao i zašto?

– I sama u potrazi za najboljim beauty savjetima i trikovima koji zanimaju nas žene, ali i muškarce, uvidjela sam koliko je teško pronaći relevantan sadržaj i stručnu potvrdu. Tako je nastao BeautyBay.ba portal, mjesto na kojem možete odmoriti čula, ali i dobiti validne i stručne odgovore vezane za estetsku dermatologiju, estetsku medicinu, aktuelnosti i novosti iz svijeta beauty industrije.

Koji su najvažniji principi na kojima se temelji projekt BeautyBay?

– Značajno su se promijenili pristup i percepcija medija, posebno beauty portala. Naša misija je da, prije svega, budemo edukativni, aktuelni i informativni. Veoma su nam važni lojalnost i povjerenje naših čitatelja, nastojimo opravdati njihova očekivanja od ovakvog medija. Ulažemo mnogo truda i energije u stvaranje novih priča i realizacije ideja, što je svakodnevni izazov, ali i veoma inspirativno i poticajno. Imperativ portala je stvaranje sadržaja koji će čitatelje potaknuti na razmišljanje i obogatiti im svakodnevni život.

Ko su Vam uzori u poslu i čije ideje volite uvažavati, čime se inspirirate?

– Okružena sam inspirativnim, vrijednim, kvalitetnim osobama koje su ujedno i moji uzori, te imam sreću da se veoma uvažavamo i dijelimo ideje. Putovanja često donesu novu perspektivu, uz bezvremensku inspiraciju koju pronalazim u drevnim tradicijama.

Kada ste otkrili tu ljubav prema beauty svijetu? Jeste li još u djetinjstvu istraživali maminu kozmetičku torbicu ili je ta ljubav došla malo kasnije?

– Stekla sam mnogo prekrasnih uspomena odrastajući, no u to vrijeme nismo bili posvećeni kozmetičkim torbicama i interesovanje je došlo znatno kasnije.

U čemu žene najviše griješe kada je u pitanju svakodnevna njega kože? Kako biste opisali savršenu beauty rutinu?

– Svi sanjamo o besprijekornoj, blistavoj koži, no dosta lutamo prostranstvima interneta i naizgled beskonačnim savjetima u potrazi za savršenim proizvodima. Sve što nam treba je nekoliko kvalitetnih proizvoda koji odgovaraju našoj koži, uz povremenu aplikaciju maske i piling. Ukoliko pomno slušate stručnjake, tajna zdrave i sjajne kože krije se u jednostavnoj navici redovnog čišćenja, uklanjanja šminke i nečistoća.

Šta se krije u Vašoj torbici? Bez kojeg proizvoda ne možete zamisliti dan?

– Mali kućni rituali s omiljenim proizvodima Biologique Recherche dio su moje svakodnevice. Kada je riječ o dekorativnoj kozmetici, kao podlogu za ujednačavanje tena biram vrlo lagane pudere ili CC kremu. Volim naglasiti oči, posebno trepavice crnom maskarom, dok je moj favorit kremasto rumenilo koje koristim na očima i usnama. 

Ako biste našim čitateljima morali preporučiti jedan beauty proizvod, koji bi to bio?

– To bi svakako bio Lancôme Renergie serum!

Koji je najbolji savjet o make-upu i njezi lica koji ste dobili?

– Zlatno pravilo je da upoznate karakteristike svoje kože i odaberete proizvode koji odgovaraju njenom tipu i stanju.

Postoje li neke beauty pogreške iz prošlosti na koje se danas slatko nasmijete?

– Često se sa prijateljicama prisjećam raznih beauty trendova koji su obilježili godine odrastanja. Od eyelinera do presvijetlog korektora, od čega smo svi izgledali kao pande.

Koristite li dodatke prehrani za ljepotu?

– Poznato je da je jednako važna njega iznutra i izvana. Užurbani tempo života i dinamičan ritam sa mnogo dnevnih aktivnosti ostavljaju tragove. Stoga, kao prvog saveznika za zdrav izgled biram Orthomol Beauty. Čarobna kombincija hijaluronske kiseline, kolagena, koenzima Q 10 sa fitoekstraktima masline te vitamina C, E i minerala ublažavaju proces starenja, dok biotin, cink i selen održavaju moju kožu, kosu i nokte zdravima. Orthomol Beauty pakovanje izgleda tako luksuzno da se osjećate posebno, a možete ga i najdražima podariti u posebnim prilikama.

Koji su Vam planovi za budućnost?

– Mnogo je novih planova, ali i starih koji zbog dešavanja osobne prirode nisu mogli biti realizirani ili su stavljeni na čekanje. No, svakako se radujem pripremi trećeg BeautyBay Awarda, društvenog događaja koji se, prema reakcijama s eventa, pamti i s nestrpljenjem očekuje.