Vrijeme je da masažu lica uvrstite u svoj svakodnevni tretman lica.

Ovaj jednostavan tretman donijeti će brojne koristi – osim što će poboljšati cirkulaciju krvi prema tkivu lica, što će rezultirati svježijim, blistavijim i zaglađenijim tenom, djelovat će i na čvrstoću kože. Djelovanjem na cirkulaciju, masaža će pomoći u održavaju tonusa mišića i kože lica, djelujući poput blagog lifting tretmana, a najbolje od svega – oduzet će vam tek nekoliko minuta svako jutro.

1. Obavezno prvo pripremi kožu

Uvijek treba prati ruke u toploj vodi s antibakterijskim sapunom kako bi uklonili sve potencijalne klice. Očisti lice prije masaže koristeći blage i prirodne preparate za čišćenje lica. Ako zaista želiš učiniti svoju masažu ljekovitim iskustvom, pokušaj prvo isparavati lice. To će omekšati pore i omogućiti bolju apsorpciju svakog proizvoda koji naneseš.

2. Svojoj redovnoj rutini čišćenja i njege kože dodaj i masažu

Masaža lica može zvučati kao još jedan nepotreban (i dugotrajan) korak u rutini njege kože. Ali samo dvije minute dnevno mogu spriječiti bore i opustiti um. Idealno je izdvojiti vrijeme i ujutro i navečer, ali brza masaža lica nekoliko puta sedmično i dalje će pomoći da iskoristiš prednosti. Samo provedi malo više vremena masirajući prirodnim mlijekom za čišćenje ili kremom koju već koristiš.

3. Odaberi prirodne i blage proizvode prilikom masaže

Masaža lica daje mogućnost da povećaš apsorpciju bilo kojeg proizvoda koji koristiš. Koristi uvijek prirodne proizvode koji bude i aktiviraju, jačaju zdrave procese i ritmove u koži te je štiti od vanjskih uticaja. Vrućina ruku i trljanje pomažu da se mlijeko, serum ili krema fino utrljaju u kožu i potaknu sve aktivne sastojke.

4. Masaža lica može učiniti više od toga da vaša koža izgleda dobro

Ako želiš povećati čvrstoću kože preporučuju se duboki, stimulirajući pokreti. A ako je tvoja koža osjetljiva, sklona aknama ili masna, pokušaj s laganim dodirom s manje pritiska. Jedna od dodatnih prednosti masaže lica – osim sjajne kože – je limfna drenaža. Limfni sistem je odgovoran za nošenje bijelih krvnih zrnaca po cijelom tijelu, uklanjajući toksine. Masaža potiče kretanje limfne tekućine, što zauzvrat podržava prirodne procese čišćenja kože.

5. Ruke su dovoljne, ali postoje i alati koji mogu pomoći

Valjak od žada služi za aktivaciju limfnog sistema te smanjuje natečenost lica, ali najučinkovitiji je za nanošenje seruma, kreme ili maske za lice jer im pomaže da se što bolje upiju u kožu.

Beauty alat Gua sha koristi se za struganje kože lica kako bi se potaknula njezina cirkulacija. Ovaj proizvod je također izrađen od žada, a koristi se tako da s njime masirate površinu lica gurajući limfu s površine prema rubovima lica.

Bez obzira imaš li pet minuta ili cijeli sat na raspolaganju, odredi način na koji ćeš masirati lice. Ponovi svaki pokret pet puta ili se usredotoči na specifičnu zonu lica 20 do 30 sekundi. Masiraj kožu nježnim, ali dovoljno čvrstim pritiskom.