BeautyBay.ba, prvi i jedini bosanskohercegovački portal za estetsku medicinu, hirurgiju i kozmetologiju, mjesto je na kojem možete odmoriti svoja čula, nahraniti ljepotom i na njegovim stranicama zaploviti u neki drugi svijet. Idejni tvorac, kreator i neko ko je odlučio da dio sebe pretoči u ovaj projekat, Elma Nenadić, zaslužna je za pažljivo odabran elegantan i umirujući dizajn te izbor svakodnevnih, aktuelnih i interesantnih tema koje BeautyBay obrađuje.

  • Možete li nam nešto više reći o tome kako ste došli do ideje da pokrenete BeautyBay portal?

Ideja za pokretanje portala nije došla preko noći, domena je aktivna od aprila prošle godine, a odnedavno smo postali viralni. Nakon što sam skupila dovoljno hrabrosti, odlučila sam okupiti ekipu i krenuti u realizaciju. Moja poslovna karijera nije tekla baš onako kako sam željela ili očekivala. Od pharma sektora, gdje sam radila preko deset godina, preko državnih institucija i marketinških agencija stekla sam dosta iskustva i mnogobrojna poznanstva. Shvatila sam da volim stvarati kreativne sadržaje koji će biti korisni, a volim biti okružena ljudima.

  • Kako birate teme, šta Vam je inspiracija?

Tim koji kreira portal BeautyBay veoma pažljivo bira teme i sadržaj. S obzirom da smo još uvijek na početku, želimo da sadržaj, prije svega, bude edukativan i stručan. Neovisnost portala pruža nam mogućnost da pratimo različite projekte. Inspiraciju najčešće pronalazimo u svakodnevnom kontaktu sa ženama, a i sa muškarcima, kojih je sve više među korisnicima preparativne kozmetike i pristalicama estetskih zahvata.

  • Dizajn stranice je elegantan, jednostavno odiše nekom posebnom, drugačijom energijom. Kako je nastajao vizuelni identitet BeautyBay portala?

Hvala, osobno mi veoma znači taj kompliment, jer je ideja o ovakvom dizajnu stranice u potpunosti moja. Viziju koju sam imala o izgledu portala pretočila sam na papir i crtež odnijela dizajnerima, koji su omogućili da portal bude baš onakav kakav sam željela. Hvala svima što su me trpili i do posljednjeg detalja ispoštovali sve moje želje.

  • Kome je namijenjen BeautyBay portal?

Portal je zamišljen kao jedinstveni edukator i afirmativni digitalni vodič kroz svijet estetike lica i tijela te estetske hirurgije. Prilagođen je i namijenjen edukaciji krajnjih korisnika i kroz lifestyle teme govori o mogućnostima i primjeni estetske medicine. Naše čitatelje informirat ćemo o uslugama, proizvodima, mogućnostima i primjeni estetske medicine, cijenama kao i poliklinikama u kojima je sve to moguće realizirati.

  • Šta možemo očekivati u narednom periodu, imate li neke posebne projekte u planu?

U narednom periodu na portalu BeautyBay očekujte brojne stručne sadržaje, saradnje sa medicinskim profesionalcima, dermatolozima, farmaceutima i estetskim hirurzima. Pripremamo veliki projekat i ulažemo ogromne napore u njegovu realizaciju. A tu su i klijenti s kojima smo se našli u istoj interesnoj sferi, međusobno smo se prepoznali i jedni druge odabrali. Zahvaljujem svima koji su BeautyBay odabrali kao medij i prepoznali naš potencijal i našu vrijednost.

  • Živimo u svijetu kada nam se čini da sve žene isto izgledaju. Kako gledate na taj trend, šta smatrate razlogom te pojave?

Kroz istoriju smo imali priliku primijetiti sklonost prema određenim trendovima i tendenciju uklapanja u društvene norme. Ni danas nije drugačije, no trendovi su u skladu s ovim vremenom. Uniformisanost je standard koji se može ocijeniti, čim iskačete iz kalupa društvo ne prepoznaje kriterij po kojem donosi sud o tome izgledate li dobro ili loše. No, što je društvo obrazovanije to pojedinac ima više slobode napraviti iskorak i iskazati svoju kreativnost. Danas imamo sofisticirane medicinske zahvate koji odražavaju trend ovog vremena, a u skladu su s visokim životnim standardima i produženjem ljudskog vijeka.

  • Kažu da ako sebi ne činimo zadovoljstvo svakog dana, ne možemo očekivati ni da drugi to čine za nas. Uradite li Vi svakog dana nešto za sebe, šta biste poručili našim čitateljima, kako da više brinu o sebi u ovom užurbanom i stresnom vremenu?

Imam svoje dnevne rituale, nastojim da me sitnice ispunjavaju i čine sretnom. Svjesna sam toga da bih trebala odvajati više vremena za sebe, no kontinuitet izostaje, nažalost. Supruga sam i majka troje djece, na koju sam iznimno ponosna i nastojim da svaki slobodan trenutak provodimo zajedno. Pravi recept ne postoji, važno je okružiti se pozitivnim i dobrim ljudima. Nekada je kafa sa prijateljicom zadovoljstvo koje vam je potrebno, a ponekad samoća i mir donose balans u vaš život.

  • Postoji li nešto bez čega apsolutno ne možete započeti dan?

Životne situacije su me naučile da se bez svega može. No, svako jutro započinjem mirisnom kupkom, a iz kuće ne izlazim bez parfema, labela i sunčanih naočala.

  • Da imate mogućost izabrati super moć na jedan dan, koja bi to bila?

U jednoj divnoj staroj pjesmi grupe Indexi, prema tekstu Maje Perfiljeve, sažete su sve moći…

Da sam ja netko,
Pozvao bih sve dječake,
Dao bih im igračke i
Pustio ih da se cijeli dan
Igraju i jure.

Radili bi divne stvari,
Prekratki bi bili dani
Voljeli bi svoje skole đaci
Da sam ja netko.

Svim majkama bih izbrisao bore,
Učinio da očevi ih vole,
Davnu ljubav da im vrate,
I da mirno zive svoje sate,
Da sam ja netko.

Ne bi, ne bi ljudi život proklinjali,
Sve bi ruže ženi poklanjali,
Kako bi se živjelo i kako bi se voljelo,
I kako bi dobro bilo,
Kako bi se živjelo i kako bi se voljelo
I kako bi dobro bilo
Da sam ja netko.