Godina iza nas najbolji je pokazatelj koliko smo prolazni i nesavršeni, prati nas stalni osjećaj neizvjesnosti prema onome što donosi budućnost, kao i neumitna spoznaja da izgubljeno vrijeme ne možemo vratiti, niti zaustaviti. Nećemo, ipak, navoditi sve životne segmente na koje je uticala pandemija, odlučili smo unijeti malo radosti te ljubiteljima vrhunske preparativne kozmetike najaviti jedinstveni projekat BeautyBay Award 2021.

Naime, u želji da čitateljima otkloni nedoumice po pitanju najboljih proizvoda za njegu kože, portal BeautyBay.ba ostvario je saradnju sa vrhunskim bosanskohercegovačkim dermatolozima, a to su: mr. sc. Tamara Jovović Sadiković spec.derm; dr.med. Vesna Stanojević spec.derm; dr.med. Alma Prtina spec.derm; dr.med. Samra Šoškić spec.derm. i dr.med. Kerim Alendar spec.derm., te odgovore potražio od njih.

Veoma zahtjevan i težak zadatak je pred stručnim žirijem, koji će tokom dva mjeseca testirati nešto više od 20 proizvoda te prema profesionalnom i stručnom mišljenju donijeti ocjenu o učinkovitosti, toleranciji, teksturi i sastavu proizvoda. U kategorijama u kojima se nalazi po jedan proizvod, za pobjedu je potrebno da ukupan zbir bodova premaši ocjenu 4.

Svečano proglašenje pobjednika održat će se početkom jula, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Kako se radi o vrhunskim proizvodima za njegu lica i tijela, odlučivat će nijanse, a podijeljeni su u kategorije:

  • PROBLEMATIČNA KOŽA
  • ANTIAGEING RJEŠENJA
  • NJEGA TIJELA

Ko su učesnici, o kojim proizvodima se radi, kao i sve ostale detalje pročitajte na https://beautybay.ba/2021/04/19/beautybay-award2021-dermatolozi-biraju-najbolje-proizvode/.